Recept

Bereidingswijze


Aspergesoep
In steelpan/kookpan op laag vuur warmen, 2 min. laten doorkoken en opdienen.
Kruidenboter op tijd uit de koelkast en op kamertemperatuur laten komen.


Broodjes
Even voorverwarmen op 220 graden. Broodjes eerst even vochtig maken en dan 6 minu-
ten in de oven afbakken op 200 graden.

Asperges
2 x rondom schillen met een dunschiller. ± 2 cm van het harde uiteinde afsnijden.
De asperges opzetten met ruim water (eventueel 1 kruidenbouillonblokje toevoegen) en
aan de kook brengen. Zodra het water kookt de pan van het vuur halen en ± 25 min. de
asperges in het kookvocht laten staan. Smelt ondertussen de roomboter in een klein
steelpannetje of magnetron.
Asperges opdienen in voorverwarmde schaal, helft van de gesmolten roomboter erover
gieten en naar smaak bestrooien met nootmuskaat.


Beenham
Breng een pannetje water aan de kook, zodra het kookt het vuur laag zetten, de beenham
in gesloten verpakking erin leggen en ± 5 minuten laten warmen.
Beenham uit de verpakking halen en over de asperges draperen.


Aardappeltjes
10 minuten zachtjes koken, afgieten en uit laten stomen. Voeg de andere helft van de
gesmolten boter toe, bestrooien met verse gehakte peterselie en serveren in voorverwarmde schaal.

Scharreleitjes
± 7 minuten koken voor een stevige bite en even laten schrikken onder de koude kraan.
2 keer door de eiersnijder (of handmatig met een mes snijden) en deze apart in een
schaaltje serveren.


Saus volgens de bereidingswijze op de verpakking warmen.
Het dessert is reeds klaar voor gebruik.
Smakelijk eten!